Noseće konstrukcije, oprema pod pritiskom


Zavarene konstrukcije predstavljaju osnovu, a time i najveći deo našeg proizvodnog programa. MONTAVAR metalna lola se kvalitetom u izradi ovih konstrukcija visoko pozicionirao kako na domaćem tako i na evropskom tržištu. U prilog tome govore i brojni uspešno završeni projekti pretežno za zapadnoevropske klijente. Ipak, najveće priznanje za postignuti kvalitet jeste kada nam se posle uspešno završenog projekta klijent javi sa zahtevom za novi projekat, novu poslovnu saradnju.

U našim bravarsko-zavarivačkim pogonima kao i u celom Montavaru se kvalitet u izradi, uz poštovanje zahteva klijenata, uvek stavlja na prvo mesto.

Primenjujemo REL, TIG i MIG/MAG postupke u zavarivanju. Uspešno smo realizovali i nekoliko projekata gde se zahtevalo zavarivanje elektrodom sa celuloznom oblogom (cevovodi). Naš zavarivački kadar ima ogromno iskustvo. Neki od naših zavarivača su radili i na najodgovornijim konstrukcijama poput onih u čeličanama, hidro, termo i nuklearnim elektranama. Kontrolori su obučeni i sertifikovani za proveru zavarenih spojeva metodama bez razaranja (penetrantska kontrola, kontrola magnetofluksom i kontrola ultrazvukom). Po potrebi ukoliko se zahteva i radiografska kontrola angažujemo autsors sa kojim imamo dugogodišnje strateško partnerstvo. Tehnologije zavarivanja koje koristimo su kvalifikovane i odobrene. U bravarsko-zavarivačkim pogonima pored osnovnih alata koristimo i specijalne koje sami konstruišemo i izrađujemo za potrebe pojedinog projekta.

Specijalizovali smo se za izradu nosećih konstrukcija koje neretko imaju preko 1.000 pozicija. Najreprezentativniji primeri u našoj dosadašnjoj praksi su: šasije auto-kranova, strele bagera, delovi mašina u papirnoj industriji, delovi alatnih mašina, delovi koračnih peći, noseće konstrukcije cevovoda itd.

Posebno ističemo i iskustvo u izradi opreme pod pritiskom. Za sobom imamo nekoliko uspešno realizovanih sistema cevi za hladjene koji se koriste u pećima čeličana. Naši timovi bravara i zavarivača su radili na revitalizaciji nekoliko kotlovskih sitema u toplanama širom Srbije. Radili smo na cevovodima u fabrici vode Makiš 2 i TE Kostolac gde smo pored noseće konstrukcije izradili i cevovodni sistem sačinjen od 5 cevovoda svaki dužine po 5,5 km. Sarađujemo i sa našim velikim energetskim sistemima kao što su TENT i HE Đerdar.

Ponosni smo na našu školu zavarivanja kroz koju dajemo značajan doprinos razvoju ove tehnologije na našim prostorima.Galerija

+381 11 2571 486
+381 11 2577 356
office@montavar.rs
www.montavar.rs